Aluevaalit 2022

Kuntavaalien jälkeen on muutaman kerran kuu pyörähtänyt maapallon ympäri, ja itsekin olen keskittynyt muihin tehtäviin. Vaikka vaaleissa en mennyt läpi, sain kuitenkin pestin yhdyskuntalautakunnan varajäsenenä, ja olenkin saanut osallistua jo kaksi kertaa kokouksiin (mielenkiintoisia hommia).

Tässä samalla olen myös ehtinyt valmistumaan diplomi-insinööriksi ja aloittamaan uudessa työpaikassa. Diplomityön teko otti oman veronsa, kuten myös uuden työn aloittaminen.

Nyt kuitenkin on aika palautua taas politiikan pariin, sillä lähdin kuin lähdinkin ehdolle aluevaaleihin.

Miksi? Tätä olen itseltäni kysynyt useamman kerran. Vastustin ehdokkuutta melko pitkään, aluevaalit eivät tuntuneet yhtään omalta jutulta, ja todellisuudessa koko sana ja aihe rupesi ärsyttämään urakalla. Ajatus ehdolle lähtemisestä kuitenkin rupesi itämään mielessä ja lopulta allekirjoitin ehdokassopimuksen.

Syitä ehdokkuulle löytyykin useampi. Ensinnäkin tiedän, mitä on kun palvelut eivät ole lähellä tai ne ovat vajavaiset. Lisäksi näin kilpirauhasen vajaatoimintapotilaana terveydenhuolto on olennainen osa elämää. Läheisten kamppailut terveydenhuollon kanssa, todella kurja mielenterveydenhuolto, resurssikysymykset alueellisten palvelujen osalta ovat muutama lisäesimerkki näistä syistä.

Aluevaaleissa päätetään historiallisia asioita, joiden päättämisessä tahdon olla mukana. Me emme tarvitse monimutkaista hallintoa ja uutta veroa, eikä siinä sivussa palvelut voi huonontua. Näistä tahdon pitää huolen.

Vastaa